Vaje za hrbtenico in pravilno držo

Vsak najprej pomisli na zdravnika, ko začuti določeno bolečino. Sam sem že izkusil, da se lahko pri določenih bolečinah pozdraviš sam, kajti obiski pri zdravniku ti vzamejo samo čas, ko te pošiljajo od vrat do vrat.

Moja drža ni bila pravilna, kajti imel sem skoliozo in tako sem imel nepravilno držo že kar nekaj let. Ampak ko je človek mlad in nima bolečin, se mu ne zdi pomembno, da bi polagal pozornost na to. V srednjih letih pa so nastopile tudi bolečine. Najprej sem bil presenečen, zakaj me je hrbet kar naenkrat začel boleti. Ko pa sem pomislil za nazaj, sem se spomnil, da me je hrbet že nekaj časa opozarjal, ampak nisem upošteval bolečine. 

Takoj sem vedel, da je problem moja drža in da bom potreboval kar nekaj samodiscipline, da bi to popravil. Tako sem se odločil, da bom vsako jutro delal vaje za pravilno držo. Danes je vse na spletu in tako se lahko naučiš vaje še isti dan. Nisem kompliciral, vaje sem začel izvajati še isti dan in obljubil sem sam sebi, da jih bom izvajal čisto vsak dan. 

Po enem mesecu se je moja drža izboljšala in bolečine so počasi bile vedno manjše. Kako srečen sem bil, da je bil to vzrok mojim bolečinam in da ne rabim obiskati zdravnika, ki me bo poslal najprej na slikanje, ki verjetno ne bo pokazalo nič in tako bi vseeno bil prepuščen sam sebi. Vesel sem zase, da znam poslušati svoje telo in se znam postaviti na noge, ko je to potrebno.