Avtomobilska znamka Hyundai je uspešna tudi v motošportu

Velika večina med vami dobro pozna enega od najuspešnejših proizvajalcev vozil na svetu. to je Hyundai. Po drugi strani pa morda ne veste, da je ista znamka vozil izjemno znana oziroma uveljavljena v motošportu. Na tem področju se namreč lahko pohvali z zelo uspešnimi rezultati.

Ob omenjenem pa nam na misel hodijo tudi športni terenci SUV. Njegov prvi model je bil predstavljen pred malo več kot dvema desetletjema. Priljubljena je bila že prva generacije tovrstnih vozil, čeprav so bili nekoliko bolj nenavadnega videza. Zanimivo je tudi to, da je znamka Hyundai včasih imela naročenih več vozil za prodajo, kakor jih je lahko sploh izdelala.

Avtomobilska znamka Hyundai je uspešna tudi v motošportu

 

Hyundai se je odlično uveljavil tudi na področju električnih vozil

Če Hyundai še nekoliko bolj podrobno vzamemo pod drobnogled, lahko izpostavimo še njegova električna vozila. Prvi takšen model vozila je znamka razvila že leta 1991. To je bil model Sonata. Gre za hibridno električno vozilo, ki je bilo v nekem avtomobilskem salonu predstavljeno leta 1995. Serijsko pa je Hyundai pričel takšna vozila proizvajati leta 2009.

Pred več kot petimi leti pa je znamka svetu predstavila prvi avtomobil s tremi električnimi motorji. V tem hipu je Hyundai med najbolj inovativnimi proizvajalci glede ponudbe mobilne prihodnosti – tako električnih kot tudi hibridnih vozil. Kateri modeli pa so vam v tem hipu na voljo, pa si je možno ogledati tudi na spletu.

 

V svetu električnih in hibridnih avtomobilov postavlja nove smernice

Torej lahko rečemo, da je Hyundai dandanes zelo velik avtomobilski proizvajalec, na področju električnih ter hibridnih vozil pa ves čas postavlja nove smernice. Znamki je uspelo razviti generacijo vozil, ki poudarja izjemen dizajn pa tudi vrhunsko tehnologijo – po dostopni ceni, zato je dostopna širši množici.

V tem hipu so še posebej priljubljeni modeli: Hyundai i10, i20, i30, Hyundai Kona, Santa Fe.