Šport in telesna aktivnost

Pri nas je tako, da sem sama športnica po duši in da mi šport pomeni ogromno, imam pa moža, ki je čisto nasprotje. Tako sem jaz vedno tista, ki preganja, da se konec tedna razgibamo in naberemo nove energije. 

Sin je tako po zgradbi podoben očetu in takoj sem videla, da on potrebuje šport v sovjem življenju, ker drugače ne bo imel zdrave postave. Tako sem odreagirala tako, da sem ga vpisala v košarko že takoj v vrtcu, ko je seveda bilo možno. Čez leta pa sem opazila, da je to zanj premalo in sem ga vpisala še na plavalni tečaj. Takrat se je pritoževal, da on tega ne bo počel, ker se mu ne ljubi. Ker sem bila še dovolj zgodna, da je bil manjši in je tako bila odločilna moja beseda, sem poskrbela za to, da ni imel več kilogramov, kot pa jih za svoja leta mora imeti. 

Otroci, gibanje in šport, to mora enostavno obstajati. Nikar ne dovolite otroku, da popoldan sedi v hiši, gleda televizijo, igra igrice. Odreagirajte pravočasno in pojdite z njim na sprehod, če ne drugega. Tako bo sprehod koristil tudi vam. 

Premalo se gibajo današnji otroci, sama vidim pri sinu, kako v stanovanju išče hrano, ko igra igrice. Če bi to počel vsak dan, bi se kilogrami še kako nabirali in to ni zdravo. Poskrbite, da bodo vaši otroci čim več na svežem zraku, tako se bodo gibali, kajti šport je za njihov razvoj še kako pomemben za naprej. 

Sama se zavedam, da bom morala svojega sina neprestano malo porivati naprej, kajti šport ni ravno njegov najljubši predmet, bi lahko rekli. Sama pa se še kako zavedam, da bi si očitala, če bi enostavno popustila in bi otroka pustila, da počne, kar si želi. Kajti hitro bi sedel na kavču in igral igrice. 

Pri meni je šport na prvem mestu, kajti gibanje potrebuje vsak človek saj vsak drugi dan po 20 minut na dan.