Posteljnina vedno naredi lepo otroško sobo

Otroci so naš zaklad in vsi otroci, ki imajo svojo otroško sobo imajo določene želje, kaj naj bi v sobi imeli. Pri nas je bilo tako, da so otroci dlje časa spali pri nama, ker še nismo uredili otroških sob in sta jih otroka dobila šele pri šestih in sedmih letih. Takrat je bila ravno posteljnina tista, ki je polepšala njihovi sobi. 

Še preden sta videla, kakšna bo sobica, sem z njima šla v trgovino in jih peljala na oddelek, kjer je bila posteljnina, da si je vsak lahko izbral svojo. Seveda, ker sta bila fant in punca, sta izbirala čisto drugačne posteljnine. Posteljnina punčke je bila rožnata in motivi od princesk, sin pa je izbiral bojevnike. 

Tako sem doma najprej oprala posteljnino in potem oblekla odeje in vzglavnike. Ko sta otroka prvič v celoti videla svoji sobici, sta bila tako srečna. Všeč jima je bila posteljnina in komaj sta čakala, da gresta spat, ker bosta lahko prvič spala v svoji novi postelji. Hčerko so čuvale princeske, sina pa bojevniki. 

Tudi vam posteljnina kdaj polepša večer?

Tudi jaz sem takšna, ko si še kako rada privoščim novo posteljnino, to mi je res lepo. Imam občutek, da je spalnica čisto drugačna, če je v njej nova posteljnina, ki je druge barve in drugačnih motivov. 

Moj mož skoraj ne opazi, da je posteljnina nova, njemu je pomembno, da se dobro naspi. Ko sem ga enkrat vprašala, ali kaj novega opazi, moram reči, da sem bila presenečena, ker ni opazil, da je posteljnina nova, čeprav je bila čisto druge barve in na njej so bili čisto drugi vzorci. 

Pravijo, da se mora posteljnina vsake toliko zamenjati, jaz pa pravim, da je sprana še bolj zdrava, je pa res, da si tudi sama rada privoščim novo posteljnino, ker je to enostavno lep občutek.