Rafting in Bovec

Sem srednješolec, tako smo se prijatelji in sošolci odločili, da proslavimo konec srednje šole tako, da gremo v Bovec na rafting. Eden od sošolčevih staršev je imel preko prevoze in nam je tako obljubil, a nas bo peljal v Bovec, da naj nikar ne skrbimo glede prevoza. To smo imeli rešeno, le še organizirati smo se mogli, da pa bi bilo čimbolj povezano z koncem šole, smo si želeli iti že naslednji dan, ker bi tako najbolj doživeli ta konec srednje šole.

Odpravili smo se zgodaj zjutraj, kmalu smo prispeli v Bovec in se šli prijav za rafting, ki bo trajal eno uro in pol. Komaj smo čakali da to doživimo, že ko smo se peljali k kombijem smo se nasmejani in imeli noro lepo. Ko smo prišli na start smo se morali vsi pravilno obleči, dati varovalne brezrokavnike in čelade, eden drugemu smo se pošteno nasmejali. Kmalu smo šli v gumenjak in vožnja se je začela, ker smo bili vsi mladi in močni smo imeli kar adrenalinsko vožnjo. Premetavalo nas je sem ter tja, jaz sem enkrat padel na drugega prijatelja in se komaj pobral, na koncu ko je gumenjak tako premetavalo smo se vsi dobesedno nasmejali do solz, ker smo morali kar fajn veslati, da nas ni neslo kam drugam. Najboljši je bil še občutek, ko smo se ustavili in smo se spuščali dol po strugi. Po tej vožnji smo šli v Bovec jest, vsak je tudi nekaj spil. To je bil res dober zaključek srednje šole, boljšega ne bi mogli imeti.

Spomini štejejo in mi smo jih naredili, vsi smo odšli domov zadovoljni Bovec nam je pričaral lep zaključek. To mladi potrebujemo akcijo in to Bovec je, adrenalin in doživetje, še večkrat bi šli, če bi le bili bližje in ne tako daleč stran, edino to je problem, ker je Bovec odmaknjen od nas dve uri vožnje.