Kompresijske nogavice pridejo prav vsem, ki so športno aktivni

Ko sem poslušal prijatelja, da uporablja kompresijske nogavice, nisem vedel, ali se šali ali govori resnico. Jaz sem za takšne nogavice slišal samo od moje stare mame, ki jih je nosila zaradi bolečih nog in žil. Tako nisem razumel o čem govori moj prijatelj, da jih redno nosi pri športu. Vedel sem, da se ukvarja z tekom, ker sva se večkrat zaklepetala o teku, ker tudi sam rad tečem.

Nisem ga upal vprašati, kakšne kompresijske nogavice nosi, da ne bi izpadel čuden, zato sem bil raje tiho in šel domov. Doma pa sem si vzel čas in pogledal na spletu kompresijske nogavice in takoj mi je postalo jasno, ko sem videl športne nogavice do kolen. To pa je čisto nekaj drugega, kot sem imel v glavi jaz sam, kajti to niso nekakšne cele hlačne nogavice, ki jih nosi moja babica. Sam sebi sem se pošteno nasmejal in ker sem sam tudi rad tekel, sem se odločil, da si ene kompresijske nogavice tudi kupim, čeprav nisem kaj dosti pričakoval.

Ko sem jih prvič preizkusil, pa sem bil presenečen, ker so me noge manj bolele, lažje sem tekel in imel boljši občutek. Takrat sem pomislil na vse tekače, ki sem jih že večkrat videl v dokolenkah močnih barv, a sem enostavno mislil, da imajo klasične športne dokolenke, niti najmanj nisem vedel, da se tem dokolenkam reče kompresijske nogavice. Sedaj to vem, sedaj se bom lažje pogovarjal z prijateljem. Komaj čakam, da ga vprašam, katere nosi on in katere priporoča. 

Ker so se pri meni tako dobro odnesle, občutek pri teku je res drugačen, občutek je takšen, kot da bi bil korak lažji in varnejši. Sedaj moram samo zvedeti, katere kompresijske nogavice so res med najboljšimi in si take tudi privoščiti. Športniki že vedo, zakaj jih nosijo.