Če vas mučijo bolečine v zapestju, bi lahko šlo tudi za karpalni kanal

Se vaše bolečine v zapestju ne končajo? Potem bo že dobrodošel obisk pri zdravniku, a vam pove, kako in kaj naprej, ker ni prav, da vas te bolečine ovirajo pri delu, kajti lahko gre za karpalni kanal, ali pa za kaj drugega, glavno je, da veste, od kod izvira bolečina in kako jo zdravimo.

Sama zadnje čase ogromno presedim za računalnikom in začela so me boleti zapestja. Seveda mi je čisto jasno zakaj, nisem rabila dolgo, da sem ugotovila, da je kriv računalnik. Problem pa je nastal, ko so se bolečine začele tudi ponoči in ko so bile ponoči moje roke mravljinčaste. Takrat pa mi ni iblo več vseeno. Ko sem si vse to prebrala, sem ugotovila, da je to lahko karpalni kanal in da bom mogla na to dati več pozornosti, če jaz še mislim leta in leta opravljati isto službo. Tako sem zaradi preventive obiskala zdravnika, ker sem mogoče pričakovala, da mi bo več povedal, kaj je karpalni kanal in kako se naj čuvam, pa mi ni povedal prav nič, napotil me je na slikanje in da se bova pogovarjala potem, ko bo imel v roki izvide. Saj verjamem, da je njihov čas dragocen, vseeno pa mi plačujemo, da so oni lahko tu kot so, tega pa se ne zavedajo. Če sem jaz želela minuto več časa, da mi razloži:

  • Kaj je karpalni kanal?
  • Kdaj se pojavi?
  • Kakšno je zdravljenje?
  • Kako si lahko pomagam sama?
  • Ali lahko bolečina izgine sama od sebe?

Bi tudi pričakovala, da mi bo na ta vprašanja odgovoril. Pa nisem bila zadovoljna, šla sem sicer na slikanje, vendar tega še za enkrat nisem potrebovala, na slikanje za karpalni kanal sem želela kasneje, sedaj pa sem predvsem želela nasvet od zdravnika, kako se lahko preventivno zaščitim, da se ponoči ne bom prebujala z bolečinami v rokah.