Pri meni je bila meditacija predvsem dobrodošla za umiritev

Sam sem človek, ki se ne zna umiriti, potreboval sem to umiritev in edina rešitev pri meni je bila meditacija, ki me je res umirila. Ko sem prvič slišal, da te meditacija umiri, nisem niti najmanj pomislil nase, sam zase se bil v redu, ko pa sem čez nekaj časa pri sebi opazil nespečnost, takrat sem začel premišljevati drugače. Vsi vemo, kako pomemben je spanec za naše zdravje, tudi sam se tega zavedal, ker se čez dan nisem več počutil tako dobro, od kar me je dajala nespečnost. 

Več o meditaciji lahko preberete na www.zareksrece.si.

Porajalo se je vprašanje, kako izboljšati spanje in rešitev je bila meditacija pred spanjem. Zavedal sem se tega, da prej ko se bom lotil tega, prej bom spet lahko normalno spal. Prav nič se nisem veselil tega, kajti meditacija je zame bila čista neznanka, nikoli nisem počel nič podobnega, kaj šele, da bi bila meditacija del mojega vsakdana, tako kot sem planiral sedaj.

No, pa sem začel, vsako večer sem si vzel pol ure za meditacijo. Prvič so mi misli begale vsepovsod, enostavno se nisem mogel umiriti, vseeno pa sem se čez pol ure počutil drugače, čeprav to ni bila prava meditacija, je bil tisti pomemben začetek. Tako sem si rekel, da bom to počel vsak večer in ne bom niti razmišljal, kako sem se počutil in ali je bila meditacija uspešna. Kajti vedel sem, da bo čas pokazal svoje in tako je tudi bilo, čez čas sem se umiril, začel sem spati veliko boljše, moje počutje čez dan je bilo boljše, imel sem več energije. Potem pa mi je meditacija tako po tihem prilezla pod kožo, da še sam nisem vedel kdaj, sedaj je meditacija del mojega vsakdanjega življenja, še kako jo imam rad, prav nikoli več se ne zgodi, da pred spanjem ne naredim meditacije, ker mi je to že čisto nekaj vsakdanjega, ko se uležem v posteljo.