S čim se ukvarja dermatologija

Dermatologija je ena od vek v medicini. Ukvarja se zlasti z zdravjem kože, las, nohtov ter vidnih sluznic. Dermatolog pa je strokovnjak oziroma zdravnik, ki mora po končanem šestletnem študiju medicine opraviti še štiriletno specializacijo iz diagnostike ter zdravljenja kože.

Pri nas dermatologija pokriva tudi zdravljenje spolno prenosljivih okužb oziroma področje venerologije.

Dermatologija se ukvarja z več kot 3000 različnimi boleznimi

Ste vedeli, da lahko kožo, lase, nohte ter vidne sluznice prizadene več kot 3000 vrst bolezni? Med drugim se dermatologija oziroma dermatologi ukvarjajo tudi s kožnimi znamenji, kožnim rakom, aknami, alergijami na koži, luskavico. Nekateri tovrstni strokovnjaki so prav tako usposobljeni za kirurške posege na koži ter za lasersko zdravljenje.

V svetovnem merilu pa tudi pri nas so dermatologi tudi vodilni strokovnjaki na področju pomlajevanje obraza in telesa.

Inštitut za dermatologijo

Na inštitutu za dermatologijo se ukvarjajo z diagnostiko ter zdravljenjem pogostejših pa tudi redkejših bolezni, ki lahko prizadenejo kožo. V tem primeru dermatologija omogoča celostno napredno zdravljenje aken in drugih bolezni kože na obrazu. Obravnava tudi vnetne bolezni kože, kot so na primer luskavica in granulomi.

Prav tako je vključeno zdravljenje alergijskih bolezni kože, diagnostika in zdravljenje avtoimunih bolezni, diagnostika ter zdravljenje dednih bolezni, zdravljenje s svetlobo povzročenih bolezni kože.

Vse, kar je povezano z dermatologijo

Kaj je pravzaprav dermatologija in kaj vse vključuje, pa lahko izveste tudi s pomočjo spleta. Takšno področje vas bo verjetno veliko bolj zanimalo tedaj, kadar boste imeli sami ali kdo od vaših bližnjih kakšno težavo s kožo.

Dermatologi oziroma strokovnjaki za zdravje kože, las, nohtov in še česa so vam prav tako na voljo po spletu, kjer vam lahko odgovorijo na različna vprašanja. Njihovi strokovni nasveti so lahko povsem brezplačni. Te lahko najdete tudi v obliki najrazličnejših člankov oziroma prispevkov, ki se navezujejo na področje dermatologije.