Ob dežju in snegu suhi čevlji, če je pergola pred vhodom

Ko govorimo o pergoli, nas večina misli, na tiste velike pergole, kjer lahko parkiramo avto, pod katero imamo lahko zunanjo kuhinjo ali pa je pergola pred hišo, kjer imamo zunanje stole in mizo, za uživanje čez poletje, lahko pa pride pergola v poštev tudi pred vhodom, da nas zaščiti pred dežjem in snegom, mi smo bili tisti, ki smo si naredili prav to.

Naša hiša je pritlična in je podolgovate oblike, lahko bi rekli klasična lepa za pogledat nizka hiška, z možem sva želela takšno, kajti ko si star ti je vsaka stopnica odveč. Sprva smo mislili, da pergola ne bo potrebna, potem pa se je zaradi vremena izkazalo, da jo bova morala narediti. Namreč vedno ko je bilo slabo vreme, je dež ali sneg padal na vhodna vrata, to pa ni prav nič prijetno. Tak osem vedno gledala, če bo kaj priteklo izpod vrat. Vedela sva, da tako ne more biti, zato je bila pergola rešitev, ker pa nisva imela garaže za avto, sva izkoristila prostor in naredila tako, da je pergola bila tako velika, da sva lahko še avto zapeljala tik pred vhod. 

Ker je bila hiška bolj lesenega videza, sva sklenila, da naj bo pergola lesena, pol pa steklena, da vseeno ne bo vse pokrito in se ne bo nič videlo, zdelo se nama je, da bi prostor bil preveč temen, tako je kombinacija z steklom bila idealna rešitev. 

Še kako fajn je sedaj, ko dežuje ali sneži midva pa greva skozi hišo direktno v suhi avto, če bi to prej vedela, bi si to že prej naredila. Najina pergola je bila prekrasna, tako kot je prekrasna najina hiška, najin vhod pa je bil čisto nekaj drugega, saj je steklena pergola omogočila svetlobo, a hkrati zavetje, to je to, kar sva želela in ni nama žal, da je tako velika.