Na dopust vedno vzamem kavni aparat in kapsule

Kako pa bi se vi počutili, če bi na dopustu pili kavo, ki vam ne bi bila všeč? Ne preveč dobro ane! Kajti dopust in kava pašeta skupaj, seveda pa mora biti dobra, prav zato jaz moj kavni aparat in kapsule jemljem z seboj in si niti ne dovolim, da bi se na dopustu lovila z kavo. Moja jutra so dobra kava in to so moje kapsule in nobene druge.

Saj veste kakšne kave imajo po navadi v hotelih zjutraj, meni osebno niti najmanj niso dobre. Prej, ko še nisem jemala kavnega aparata z seboj, sem morala vedno zjutraj na kavo v šank ali bližnji lokal, kajti te kave pri zajtrkih so bile zame katastrofa, kako sem pogrešala moje kapsule in dobro kavo. To se mi je zgodilo samo enkrat, najbolj zoprno mi je bilo, da sem se prej morala urediti, predenj sem prišla do dobre kave.

Dopust je dopust in vsi se radi sprostimo in z tem smo tudi manj urejeni, bolj naravnega videza. Sama sem človek, ki gre težko med ljudi, če nisem namazana in ravno to je bil moj problem zjutraj, potrebovala sem kavo, ni pa se mi bilo za urediti, ker še nisem spila kave. No, že drugo leto sem na dopust vzela svoj kavni aparat in kapsule, čisto nič mi ni bilo nerodno, to je sedaj že navada. Ko pridem v apartma ali hotelsko sobo je prva stvar, ki jo postavim na mizo kavni aparat in moje kapsule, tako se moj dopust začne.

Kako pa vi rešujete problem z jutranjo kavo, posebej, če imate v hotelu plačan zajtrk? Vam je taka kava všeč, ali tudi iščete prvo kavarno, da spijete dobro pravo jutranjo kavo?

Jaz mislim, da nisem edina, ki ima ta problem in ne vem zakaj sploh še obstajajo te jutranje kave po hotelih, če pa že, pa bi obvezno morale biti tudi druge kave, mogoče tudi kavni aparati in kapsule in bi si gostje naredili kavo sami.