Mezoterapija – zdravstvena tehnika za pomlajevanje kože

Ko se ljudje odločajo za pomlajevanje svoje kože na različnih predelih telesa, je vse bolj priljubljena izbira tudi mezoterapija. To je prav posebna vrsta zdravstvene tehnike, kjer se s pomočjo mikro injekcij v telo vnaša različne aktivne snovi.

Sicer pa se mezoterapija uporablja že več kot pol stoletja. V medicini se uporablja tudi za zdravljenje bolečin, poškodb pri športu, degenerativnih bolezni.

Mezoterapija v estetski medicini

Kot smo že omenili, se mezoterapija lahko uporablja za zdravljenje določenih vrst težav s kožo. Težave so lahko povezane s staranjem oziroma gubami, povešenostjo in dehidracijo kože. To se zlasti opazi na obrazu, vratu, prsih in še kje.

Prav tako pa je mezoterapija izjemno uspešna metoda pri zdravljenju motenj s pigmentacijo kože, ne nazadnje tudi pri odstranjevanju celulita ter maščobnih celic.

Kaj je mezoporacija

Mezoporacije je mezoterapija brez igel. Še posebej je dobrodošla za vse tiste osebe, ki imajo strah pred iglami in se zato izogibajo klasični mezoterapiji. Kljub temu lahko na uspešen način rešijo težave s povešanjem kože, z gubami, pegami, celulitom, strijami ter podobnimi težavami s kožo.

Mezoporacija je torej mezoterapija brez igel, ki prav tako omogoča učinkovit vnos aktivnih snovi v tkivo do globine, ki je povsem enakovredna klasični obliki metode.

Kdaj se mezoterapije ne sme izvajati

Praviloma je mezoterapija primerna za ženske in moške vseh starosti. Kljub temu pa v nekaterih primerih metode ni dobro oziroma se je ne sme izvajati.

Mezoterapije se na primer ne sme izvajati v času nosečnosti, pri bolnikih z epilepsijo, pri kemoterapijah, pri bolnikih  sladkorno boleznijo, pri kovinskih vsadkih v telesu, pri osebah s srčnim spodbujevalnikom, pri alergijah na aktivne snovi, pri ekcemih, herpesu, sklerodermiji, pri svežih brazgotinah ter nepopolno zaceljenih kirurških ranah.

Naročanje na mezoterapijo

Če vas zanima mezoterapija in ne veste, na koga se obrniti, je splet zagotovo odlično mesto. Na njem lahko namreč najdete kar nekaj zelo priznanih in uveljavljenih ponudnikov.