Le še nekaj časa nas loči, da bo toplotna črpalka za sanitarno vodo edino, kar bo prižgano od ogrevanja

Le še nekaj časa nas loči, da bo toplotna črpalka za sanitarno vodo edino, kar bo prižgano od ogrevanja

Še malo in vse, kar bomo morali imeti vklopljeno, je toplotna črpalka za sanitarno vodo, saj bo ogrevalne sezone konec. Glede na lepo vreme imam občutek, da bi to znalo, trajali le še do sredine maja. Bilo bi zelo dobro, saj bi bili posledično stroški bistveno nižji zelo kmalu. Res je tudi to, da bodo v vsakem primeru zdaj nižji, saj ni treba, da se toliko ogreva, kot se je prej ogrevalo.

Vseeno bil pa zelo rada videla, da bi se le toplotna črpalka za sanitarno vodo, uporabljala glede ogrevanja, saj bi bil strošek za to skoraj ničen. Lansko leto smo jo namestili, ko smo imeli v načrtu, da si vsaj na tem področju popolnoma znižamo stroške. Nameščena je bila, tik preden se je kurilna sezona začela in v resnici niti nimamo pravega vpogleda v to, kako nižje stroške imamo sedaj lahko. Zato morda tudi tako nestrpno pričakujem, da je kurilna sezona zaključi saj me res, zelo zanima, kako je toplotna črpalka za sanitarno vodo, znižala stroške pri ogrevanju vode.

Mesec januar in februar sta bila res najbolj hladna meseca, medtem ko je marec že precej boljši glede temperatur. Bili so dnevi, ko niti nisem imela prižganega ogrevanja, kar je bilo res idealno. Porabili smo precej manj kurilnega olja, kot bi ga sicer. Vsekakor bo pa takoj, ko se bo kurilna sezona za letos zaključila, šli tudi v menjavo ogrevalne tehnike. Saj je kurilno olje resnično predragi zato, da bi naprej vztrajali pri tem. Do sedaj je še nekako šlo, da bomo pa plačevali toliko za ogrevanje pa vsekakor, ni najbolj pametna ideja v prihodnosti. Računati na to, da se bo kurilno olje pocenilo, pa tudi ni najbolj pametno. Vsekakor je bil toplotna črpalka za sanitarno vodo, ena izmed boljših rešitev, ampak moramo sedaj spremeniti še način celotnega ogrevanja. Tudi če se ogrevanje poceni, je bilje, da smo varni na dolgi rok kakor pa, da čakamo, da se v svetu, kaj spremni. Že to, da se je zredila toplotna črpalka za sanitarno vodo, je bila odlična odločitev.