Kako znižati holesterol je zelo pomembno vprašanje

Kako znižati holesterol je zelo pomembno vprašanje

Nekaj časa nazaj je imel moj oče nekaj težav z povišanim holesterolom. Tako pa mu je tudi zdravnik rekel, naj malo pazi na holesterol, saj bi mu to lahko povzročilo kakšne trajne težave.

No tako pa sva se z očetom pozanimala, kako znižati holesterol. Nato pa sva našla kar nekaj različnih načinov, oziroma stvari, na katere je potrebno paziti. Zato pa je bilo sprva potrebno nekoliko spremeniti prehrano in ga spraviti na dieto. Tukaj pa je moral paziti, da je zaužil čim manj maščobe, saj je mastna hrana glavni razlog povišanega holesterola.

Tako pa je ta njegova dieta sedaj vključevala čim več sadja, raznih stročnic, rib in podobno, torej hrana, ki ne vsebuje veliko maščobe. Naslednji korak, kako znižati holesterol, pa je bil, da je izgubil nekaj odvečnih kilogramov. To pa je pomenilo, da se je začel tudi dnevno gibati, kar pa mu je od vsega še najbolj pomagalo pri holesterolu. To pa ni bilo presenetljivo, saj je povišan holesterol po navadi tudi posledica nekaj odvečnih kilogramov, tako da je bil odgovor na vprašanje kako znižati holesterol spet samoumeven.

Ko pa se je začel vsega tega držati, pa mu je nivo holesterola hitro padel, oziroma je prišel nazaj na naraven, oziroma normalen nivo, tako da je lahko na srečo povišan holesterol odpravil brez težav. Tukaj pa sem mu tudi sam zelo pomagal, saj sem mu sprva pomagal poiskati rešitve, kako kako znižati holesterol, nato pa sem ga tudi podpiral pri rednemu gibanju in pa pri dieti.

Poleg tega, da pa je znižal nivo holesterola, pa je s tem tudi naredil veliko na svojemu zdravju. Ker je nekoliko shujšal, je tako sedaj telesno v veliko boljšem stanju, kar pa posledično vpliva na vsesplošno zdravje. Zato pa sva oba zelo vesela, da je hitro izvedel, da ima težave s povišanim holesterolom, tako da se mu to ni razvilo v kakšne hujše težave.