Olivno olje v kuhinji pride res prav

Dandanes lahko olivno olje vidimo skoraj v vsaki kuhinji, saj je nekako najbolj zdravo in pa seveda paše k čisto vsaki jedi. Olivno olje se uporablja tako v solatah kot tudi med samim kuhanjem. Nekateri seveda olivno olje tudi polijejo čez sir in tako naredi nek dodaten okus. Olivno olje res lahko uporabljamo na več načinov in v vsakem primeru pride ven nekaj dobrega.

Olivno olje je tudi malce bolj zdrava opcija od vseh olj, ki so na razpolago. Jaz sem načeloma pred kratkim začela uporabljati olivno olje, saj pred tem nisem vedela, da je to res boljša in bolj zdrava opcija. Doma smo enostavno uporabljali olje, ki je bilo na razpolago in tako se nismo obremenjevali s tem, ali je to zdravo ali ne. Potem pa je moj oče zbolel in je moral iti v bolnico. Tam pa so mu seveda dali navodila, kaj točno mora jesti oziroma česa se mora izogibati. Povedali so mu, da morajo dobesedno vse kuhati na olivnem olju in da druga olja skorajda ne pridejo v poštev.

Olivno olje v kuhinji pride res prav

Od takrat naprej so začeli jemati olivno olje in olivno olje je bilo edino olje v naši kuhinji. Ugotovili smo da olivno olje res doda nek dober okus. Uporabljajo se na popolnoma isti način kot ostala olja in ravno zato smo bili tudi s tem oljem popolnoma zadovoljni. Dejstvo pa je, da je olivno olje tudi malce dražje, a hkrati je vredno vsakega centa. Doda res nek poseben in zelo dober okus, ne glede na to, kje ga uporabimo. Moja mama je začela delati tudi solate z olivnim oljem in kar naenkrat sem začela tudi jaz jesti solato. Nikoli nisem marala jesti solate, a vedela sem, da bom zelenjavo prej ali slej morala začeti jest, ko je mama začela delati solato na malce drugačen način in je začela uporabljati tudi olivno olje je postala solata nekaj čisto drugačnega za mene. Tako sem začela tudi jaz jesti zelenjavo in postal sem malce bolj previdna, ko pride do mojega zdravja.