Hidracija je zelo pomembna za naše zdravje in pa delovanje

Že kar nekaj časa sedaj sam pri sebi opazujem, kakšen vpliv ima hidracija na moje telo in pa na moje počutje. Tako pa sem lahko res hitro ugotovil, da ta igra zelo veliko vlogo pri samemu počutju, ki ga občutim kadar sem dobro hidriran in pa kadar nisem.

Tako pa sedaj vsak dan poskrbim za to, da spijem vsaj 3 litre vode. Tukaj pa je zelo pomembno da je ta tekočina res voda, saj je voda najboljša tekočina za hidracijo, ker ne vsebuje nobenih umetnih snovi ali pa sladkorja, ki nas lahko konec koncev tudi dehidrirajo, kar pa ni naš namen, ko pijemo tekočino. 

S tem pa sem opazil, da so dnevi, ko sem dobro hidriran, veliko bolj produktivni, saj se tudi sam veliko bolje počutim. Kadar pa kakšen dan spijem res zelo malo tekočine, pa se nato velikokrat srečujem z raznimi glavoboli, ali pa z slabim počutjem, kar pa potem močno vpliva na mojo kvaliteto dneva in pa na samo produktivnost, ki jo imam skozi dan.

Hidracija je zelo pomembna za naše zdravje in pa delovanje

Hidracija pa igra še posebej veliko vlogo, če se kakšen dan ukvarjam s kakšnim športom. Takrat pa telo odvaja ogromno vode v obliki znoja, tako da je v takšnih trenutkih, oziroma ob takšnih dnevih, še kako pomembno, da dobro poskrbimo za dneve, ko se ukvarjamo s športom. Velikokrat pa se mi je že zgodilo, da sem hidracijo kakšen tak dan ignoriral, nato pa sem imel kar hude posledice. Te pa so lahko bile na primer močen glavobol in pa tudi močno vrtenje, katero pa me je naredilo čisto neuporabnega do konca dneva. Velikokrat pa so se mi glavoboli nato nadaljevali tudi v naslednji dan, tako da sem že zaradi tega res vedno poskrbel za to, da sem bil na takšne dneve res dobro hidriran.