Ortodont mi je povrnil lep nasmeh

Ortodont mi je povrnil lep nasmeh

Skozi zadnjih nekaj let, sem začel opažati, da so se mi začeli zobje močno kriviti, oziroma da se mi je pojavila kriva rast zob. To pa je kar konkretno vplivalo na mojo samozavest, saj se mi je zdelo da več nisem imel lepega nasmeha, ter sem zato želel glede tega narediti. No rešitev za krivo rast zob, pa je zobni aparat, kar pa je pomenilo, da se bom moral posvetovati z ortodontom, kjer bi se lahko dogovorila za zdravljenje.

No zato pa sem začel po spletu iskati razne ortodonte. Ko pa se je našel primeren ortodont, pa sem ga kontaktiral, da bi videl, če ima kaj prostora in časa, da bi lahko sprejel še mene. No ortodont pa me je z veseljem sprejel, ter sva nato imela tudi najprej sestanek, kjer mi je pregledal stanje mojih zob, ter mi predlagal primeren zobni aparat.

No tako pa sva se vse dogovorila, ter mi je ortodont že vzel odtis zob, da bi mi glede na to lahko nato ustvaril zobni aparat, ki bi bil primeren zame.

Tako pa sem dobil zvezdice, oziroma stalni zobni aparat. Tukaj pa sem nato rabil malo paziti pri prehranjevanju, na kar pa me je vse opozoril ortodont. Tako pa sem moral paziti predvsem na trdno hrano, saj bi mi ta lahko poškodovala sam zobni aparat. Nato pa sem si moral tudi zelo temeljito umivati zobe, da sem očistil vsak kotiček, kjer sem imel aparat.

Tega pa sem nosil kakšni dobri dve leti, nato pa so se mi zobje že dokončno poravnali. Tako pa me je to zelo razveselilo, saj sem sedaj spet imel povsem ravne zobe, kar pa mi je povrnilo moj nasmeh. Zato pa sem bil zelo vesel, da se je našel ortodont, ki me je lahko sprejel, ter mi je omogočil, oziroma dal, primeren zobni aparat, ki pa mi je nato pomagal.