Smrad v kuhinji in kopalnici je čiščenje odtoka razrešilo

Doma nas je doletel zelo velik problem in sicer odtok je očitno bil deloma zamašen, saj smo lahko vonjali zelo nadležen in pa moteč vonj po greznici, oziroma kanalizaciji. Ta vonj pa je prihajal tako iz kopalnice, kot tudi iz kuhinje, tako da je bilo to že tako moteče, da si nismo upali niti povabiti koga na obisk, saj je bil preprosto preveč nadležen vonj.

Tako pa smo vedeli, da bo edina rešitev, ki jo imamo, čiščenje odtoka. Tega pa bi se lahko lotili na več načinov. Najlažji način, ki smo ga poznali je bil ta, ki ga je uporabljala še moja babica in sicer soda bikarbona in pa kis. Tako se lahko nasuje sodo bikarbono in pa kis v odtok, ki pa potem stopi vse maščobe, ki se naberejo na stenah cevi. Ker pa čiščenje odtoka nismo opravili že kar nekaj let, smo si mislili, da bo brez veze potratiti časa s tem, saj ne bi delovalo. 

Tako pa smo se hitro odpravili v trgovino, kjer smo kupili posebna čistila za čiščenje odtoka, ki pa delujejo na isti način, kot prej opisana metoda. Ta čistila pa so nam rešila težavo v kopalnici, vendar je bil odtok v kuhinji še vedno zamašen, ter je oddajal močan vonj. To pa verjetno zato, ker se v umivalnik v kuhinji zliva ogromno maščob in pa drugih snovi, ki so strup za odtok.

Smrad v kuhinji in kopalnici je čiščenje odtoka razrešilo

Tako pa smo morali odpreti odtok, ter uporabiti posebno orodje za češčenje odtoka, ki pa je v bistvu krtača na koncu daljše kovinske vrvi. S tem smo nato zdrgnili odtok, ter smo ga le lahko očistili. Nato pa smo uporabili še tisto čistilo za čiščenje odtoka, tako da smo odtok dokončno očistili, ter smo se tako na srečo rešili tudi smrada v kuhinji. Sedaj pa dajemo veliko več pozornosti na čiščenje odtoka, saj nočemo, da bi se to ponovilo.