Delovna oblačila za varno opravljanje dela in dejavnosti

Včasih so bila delovna oblačila namenjena samo temu, da je oseba v njih lahko varneje in enostavneje opravljala svoje delo. V današnjem času pa so takšna oblačila postala tudi modna delovna oblačila, saj so proizvajalci delovnih oblačil pričeli upoštevati tudi modne trende, kar pomeni, da so delovna oblačila postala veliko bolj razgibana in ne več tako monotona, kot pa je to bilo pred nekaj leti.

Najbolj pomembno je to, da so delovna oblačila v prvi vrsti varna in udobna, saj bo le tako lahko delavec nemoteno in z užitkom opravljal svoje delo. Zelo nadležno je, če te oblačilo pri samem delu moti oziroma ovira zaradi neudobnosti in zaradi neudobnih materialov.

Delovna oblačila za varno opravljanje dela in dejavnosti

 

Zaščitna maska

Zaščitna maska tudi spada pod delovna oblačila, saj delovna oziroma zaščitna maska ščiti pred prahom in pred vdihovanjem nevarnih delcev in snovi, ki nastajajo pri različnih vrst del. Zaščitne maske kot delovna oblačila uporabljajo zdravniki, medicinske sestre, osebje v laboratoriju, veterinarji, gradbeniki, kemiki in še marsikdo drug.

Zaščitne maske so obvezna oprema v določenih panogah, saj bi bilo delo brez njih zelo tvegano in nevarno, kar pa si noben delavec niti delodajalec ne želi, saj bi pri tem prišlo do hudega ogrožanja zdravja.

 

Zaščitne rokavice

Zaščitne rokavice pa so nepogrešljiv del, kadar se gre za delovna oblačila, saj so zaščitne rokavice uporabljene skorajda v vseh delovnih panogah. Zaščitne rokavice kot delovna oblačila uporabljajo frizerji, mesarji, mizarji, delavci na gradbišču, kemiki, prodajalci, zdravniki, kozmetičarke in še mnogi drugi.

Na samem tržišču je na voljo ogromno različnih vrst delovnih rokavic, rokavice so lahko narejene iz lateksa ali pa so narejene iz bolj trpežnih materialov, ki preprečujejo, da bi se oseba pri svojem delu porezala, opekla ali pa na kakršen koli drug način poškodovala in tako ogrozila svoje zdravje. Zaščitne rokavice so pogoj za varno opravljanje dela.