Botoks se uporablja v zelo majhnih odmerkih

Najpogostejše vprašanje, ki je povezano z botoksom, je zagotovo to, kako botoks deluje in za kaj se pravzaprav najpogosteje uporablja.  Praviloma se botoks daje v zelo majhnih odmerkih z zelo tanko iglico, in sicer direktno v mišico ali v nekaterih primerih tudi v kožo. Na teh mestih pa se nato omenjena sestavina veže na določene živčne končiče ter prepreči, da se električni signal iz njih prenese na pripadajoča vlakna mišic. Posledica pa je: sprostitev mišice.

Na sploh se botoks najpogosteje uporablja za glajenje oziroma za učinkovito preprečevanje mimičnih gub. V majhnih odmerkih se torej aplicira v mišice ali pa v dele mišice, ki so odgovorne za to, da nastajajo gube. Mišice se ob tem sprostijo, ne vlečejo pa tudi ne gubajo kože. Gubice se posledično lahko povsem zgladijo.

Botoks se je pričel uporabljati že konec 80. let prejšnjega stoletja

Če menite, da botoks pri svojem delu uporabljajo le lepotni kirurgi, se motite. V resnici se je tovrstna sestavina za druge medicinske namene začel koristno uporabljati že konec 80. let prejšnjega stoletja. Prvi osebi, ki sta ga začela uporabljati, sta bili oftalmologa, ki sta v svoje delo vključila tudi dermatologe. Šele kasneje pa so botoks pričeli uporabljati tudi kirurgi, ker v resnici ni kirurška tehnika.

Pri nas in tudi drugje po svetu botoks koristno uporabljajo tudi številni dermatologi. In ko se odločamo za tovrstno snov, je dobro, da se najprej posvetujemo prav z dermatologom, ki se ukvarja z estetsko dermatologijo. Le takšna oseba lahko na povsem celostni način obravnava kožo in nas bo pripeljal do uspešnih rezultatov, obenem pa tudi do naravnega ter pomlajenega videza.

Botoks v resnici ni polnilo

Čisto za konec pa naj poudarimo še, da botoksa v resnici ne uporabljamo za povečevanje ustnic ali katerega koli drugega dela našega telesa. Tovrstna snov namreč ni polnilo.