Danes je pasja prehrana za novega lastnika kar prava nočna mora

Prvi dnevi, ko sem imela psa, sem se najbolj ubadala s problemom, kaj bo moj pes jedel. Ne vem zakaj, a to se mi je zdelo zelo pomembno, saj sem mu želela omogočiti kvalitetno pasjo hrano, ki pa jo je vse do danes vedno več in več vrst.

Zato se mi je zdela pasja prehrana zelo pomembna, saj je konec koncev od nje odvisno, koliko blizu si bomo bili z našim veterinarjem. Problem je nastal že takoj, ko si se mogu odločiti samo za katero vrsto bi se odločili. Tako imamo danes barf, pelete, brikete in pa mokro hrano. Pasja prehrana barf, se mi je zdela nekoliko preveč kompleksna, saj si še zase ne znam sestaviti uravnoteženega obroka, kje še imam čas, da vse to pripravim. Zato sem to opcijo kar preskočila. Zanimiva se mi je zdela pasja prehrana z peleti, oziroma hladno stiskana. Morda je res malce dražja pasja prehrana, a slovi po boljši prebavi in preprečuje o zasuku želodca, ki je lahko za starejšega psa tudi usoden. Je pa takšna pasja prehrana v večini primerov manj obogatena z vitamini in minerali, zato lahko tukaj pomislimo tudi o nekakšnih prehranskih dopolnilih. Konec koncev pa so tudi navadni briketi, ki slovijo že več desetletij, danes že vedno bolj usmerjena v kvaliteten in zdrav obrok. Prav tako, je mokra pasja prehrana v obliki vrečk ali konzerv, najbolj primerna za pse, ki težko grizejo, kar pride v večini primerov bolj za starejše pse in pa tudi zahtevnejše pasme. Seveda pa je takšna hrana po navadi toliko bolj okusnejša, in z kakšno konzervico radi tudi našega kosmatinca pocrkljamo. Glede raznih prehranskih dopolnil, pa moremo biti še vedno previdni in dobro premisliti, ali kaj od tega potrebujemo in pa kaj. Zato je dobro, da se tukaj posvetimo z veterinarjem.

Danes je pasja prehrana za novega lastnika kar prava nočna mora

V kolikor pa imamo še mladička, pa res ne rabimo pretiravat, saj je v prehrani za mladiče dovolj vitaminov in mineralov, ki mu omogoča za rast. Če dobimo mladička, pa v res veliki večini primeorv, dobimo brikete, ki jih je že vajen jesti in zato potrebna panika po izbiri pasje hrane ni tako pomembna.